Agrement

ÎN STRAJA GĂSEȘTI TOT CE TREBUIE PENTRU A TE SIMȚI BINE

Schi, snowboard, săniuș, snow tubing

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă, Stațiunea Straja din Lupeni oferă facilități dintre cele mai diverse la un standard foarte ridicat . Totul este intr-o continuă dezvoltare și an de an apar noi surprize plăcute (pentru sezonul 2017-2018 teleschiul 2 care a fost construit pe o pantă abruptă a fost înlocuit cu o instalație de telescaun ce facilitează urcarea celor mai puțini experimentați).

Ski și snowboard

Pentru practicanții acestor sporturi sunt amenajate 12 pârtii fiecare pârtie având un grad de dificultate diferit (părtie pentru începători, pârtie ușoară, pârtie medie și pârtie dificilă). Toate pârtiile sunt prevăzute cu instalație de transport pe cablu iar cinci dintre acestea au în dotare și instalație de nocturnă ceea ce permite folosirea acestora până seara târziu.

Întreținerea pârtiilor se face cu ajutorul utilajelor moderne pentru batătorirea zapezii iar atunci când zăpada nu este suficientă cele 35 de tunuri de zăpadă suplimentează zăpada naturală cu zăpadă artificială.

Săniuș

Pentru cei ce preferă să se dea cu sania, pe partea dreaptă a pârtiei pentru începători(pe sub telegondolă) a fost amenajată o pârtie pentru săniuș.

Snow tubing

Situată în apropiere de Platoul Soarelui, pârtia de snow tubing măsoară 200 de metri. O instalație specială de transport pe cablu trage un colac de la baza pârtiei până în partea de sus unde colacul se dezleagă automat și intră pe traseul de tubing.
Pentru a face ca totul să fie mai palpitant, pârtia de snow tubing prezintă și denivelări!

Schitul Straja și Crucea Eroilor

Schitul din Straja și Crucea Eroilor sunt legate printr-o interesantă poveste detaliată foarte frumos aici

Atmosfera ce înconjoară Schitul este una plină de spiritualitate, aducătoare de liniște sufletescă.

Crucea Eroilor fiind iluminată pe timp de noapte, în serile senine, poate fi observată cu ușurință de pe șoseaua națională ce străbate localitățile Văii Jiului.

Aventura Parc

Un loc îndrăgit de taberele de copii pe perioada de vară este parcul de aventură situat pe drumul forestier ce leagă pârtia Lupului de pârtia Constantinescu și Crucea Eroilor.

Este vorba de 3 tyroliene de lungimi diferite, poduri suspendate de mai multe feluri, pereți de escaladă, circuit de ateliere cu lungimea de 225m.

Parcul dispune în perioada de vară de personal angajat ce se ocupă de instruirea și supravegherea participanților la diversele aparate. Se pun la dispoziție in mod obligatoriu echipamente de protecție.

Ursul Baloo

Ursul Baloo are și el o poveste interesantă care este foarte bine detaliată aici.
În prezent ursul Baloo se bucură în continuare de vizita turiștilor care în schimbul unei poze îi oferă mici recompense dulci.

Trasee de mountain-bike

Staţiunea Straja nu mai este doar o destinaţie perfectă pentru iubitorii sporturilor de iarnă, ci tinde să devină şi un rai al iubitorilor de mountain-bike. Două noi trasee au fost amenajate în Straja iar împătimiţii ciclismului montan sunt aşteptaţi să le testeze, mai multe detalii găsiți aici.

Plimbare și relaxare

Drumul ce oferă accesul în stațiune îți poate părea extrem de lung din cauza tentației de opri mașina din loc în loc pentru a surprinde superbele cadre.

Îți poate fi greu să alegi o singură imagine care să reprezinte frumusețea locului și oricâte imagini frumoase ai surprinde regreți că nu ai cules mai multe.

În stațiunea Straja fascinantele construcții nu sunt cele realizate de mâna omului ci cele create de natură.

Păduri ce-ți taie răsuflarea, cărări bătătărite ce retează culmile pentru a ușura urcușul, abrupt și lin într-un perfect echilibru, aer mai proaspăt ca-n alte părți și o natura parcă pregatită să se ofere ochilor curioși așa cu este ea de obicei, unică.