Agrement

În Stațiunea Straja găsești tot ce trebuie pentru a te simți bine

...

Schi, snowboard, săniuș

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă, Stațiunea Straja din Lupeni, oferă facilități dintre cele mai diverse la un standard foarte ridicat. Totul este într-o continuă dezvoltare și de la an la an apar multe surprize plăcute (se îmbunătățesc soluțiile de transport pe cablu, se amenajează noi pârtii, locuri de parcare și altele).

Schi și snowboard

Pentru practicanții acestor sporturi sunt amenajate 12 pârtii, fiecare pârtie având un grad de dificultate diferit (pârtie pentru cursuri de schi sau snowboard, pârtie pentru începători, pârtie cu grad de dificultate mediu și părtie dificilă). Toate pârtiile sunt prevăzute cu instalație de transport pe cablu iar unele dintre acestea au în dotare și instalație de nocturnă ceea ce permite folosirea acestora până seara târziu.

Întreținerea pârtiilor se face cu ajutorul utilajelor moderne pentru bătătorirea zăpezii iar atunci când zăpada nu este suficientă, tunurile de zăpadă suplimentează zăpada naturală cu zăpadă artificială.

Săniuș

Pentru cei mici sau pentru cei mari, ce preferă să se dea cu sania, este gata pregătită o pârtie pentru săniuș (paralel cu pârtia Sfântul Gheorghe) ce are o lățime de circa șase metri și o lungime de peste un kilometru.

Schitul Straja și Crucea Eroilor

Schitul Straja sau biserica din munte ridicată în 3 luni, 3 săptămâni și 3 zile are o poveste interesantă, detaliată foarte frumos aici.

Atmosfera ce înconjoară Schitul este una plină de spiritualitate, aducătoare de liniște sufletească.

Crucea Eroilor din Stațiunea Straja este un monument comemorativ al celor 800 de militari români care au căzut în toamna anului 1916 în luptele din Defileul Jiului în Primul Război Mondial. Fiind iluminată pe timp de noapte, în serile senine, poate fi observată cu ușurință de pe șoseaua națională ce străbate localitățile Văii Jiului.

...

Parcul de Aventură

Un loc îndrăgit de taberele de copii pe perioada de vară este Parcul de Aventură situat pe drumul forestier ce leagă Pârtia Lupului de Pârtia Constantinescu și Crucea Eroilor.

Este vorba despre 3 tyroliene de lungimi diferite, poduri suspendate de mai multe feluri, pereți de escaladă, circuit de ateliere cu lungimea de 225m.

Parcul de Aventură dispune în perioada de vară de personal angajat ce se ocupă de instruirea și supravegherea participanților la diversele aparate. Se pun la dispoziție în mod obligatoriu echipamente de protecție.

...

Ursul Baloo

Povestea ursului Baloo, mascota stațiunii Straja este una foarte interesantă. Aici puteți afla mai multe detalii.

În prezent ursul Baloo se bucură zilnic de vizita multor turiști care în schimbul unei poze îi oferă mici recompense dulci.

În cinstea lui Baloo, în fiecare an, cabanierii din Straja pregătesc o festivitate aparte, un tort aniversar și chiar o competiție sportivă pentru copii care poartă numele simpaticului „frate urs”.

...

Trasee de ciclism montan

Stațiunea Straja nu mai este doar o destinație perfectă pentru iubitorii sporturilor de iarnă, ci tinde să devină și un rai al iubitorilor de ciclism montan (montain bike).

Două trasee au fost amenajate în Straja iar împătimiții ciclismului montan sunt așteptați să le testeze. Mai mule detalii aici .

...

Conectare cu natura

Drumul ce oferă accesul în Stațiunea Straja îți poate părea extrem de lung din cauza tentației de a opri mașina din loc pentru a surprinde superbele cadre.

Îți poate fi greu să alegi o singură imagine care să reprezinte frumusețea locului și oricâte imagini frumoase ai surprinde, regreți că nu ai surprins mai multe.

În Stațiunea Straja, fascinantele construcții nu sunt cele realizate de mâna omului, ci cele create de natură.

Păduri ce-ți taie răsuflarea, cărări bătătorite ce retează culmile pentru a ușura urcușul, abrupt și lin într-un perfect echilibru, aer mai proaspăt ca-n alte părți și o natură parcă pregătită să se ofere ochilor curioși așa cum este ea de obicei, unică.